Jun 7, 2009, 11:44 AM

Пълнолуние 

  Poetry
666 0 4

За битката жадно ти дните броиш,
сърце, закопняло за кървава свада;
във утрото хладно издигна щат герба
на конник, погубвал със страстна наслада.

Полето красиво, покрито със смърт,
надвилият в боя кога съзерцава,
желанието диво в гърдите се стапя
и пламу градежа то място оставя.

От кървите черни щом меча стоманен
водата на ручей навеки очисти,
съветници верни щат него направи
реликва свещена и символ лъчисти...

Но спри да мечтаеш, сърце кръвожадно,
недей се опива с триумф невидян;
ти нищо не знаеш за своя противник,
дали е със сабя, дали с ятаган.

Сърцето желае, очите горят.
Въздишат устата, бледнеят страните.
А длъжност чия е до дело да стигне?...
... ръце... Ръце, меча дано удържите!

Нe. Чуждото царство ръцете ми слаби
със сила да вземат не могат... Тогава?
- със хитрост, с коварство, със подлост, с лукавство,
каквото желае, крадец получава!

Над твоя противник единствен превес
е знание в тайна с упорство събрано.
Когато проливни се ляха порои,
плетеше се примка на твърдо коляно.

В нощта страховита, под пълна луна,
ненужен е ръста, мощта - безполезна,
във клопката скрита се хвана левента
и висна зловещо над грозната бездна!...

© Тошко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много добро и смислено ! Благодаря за прекрасното произведение !
  • И аз не искам да е така. За съжаление понякога търсейки своето щастие разрушаваме чуждо, успокоявайки се, че то може би е било лъжливо.
  • - "със хитрост, с коварство, със подлост, с лукавство,
    каквото желае, крадец получава!" щеше ми се да кажа, че не е така.Поздрав!
  • Ъъъм УаУ, няма какво да кажа, страшна история разказваш по пълнолуние стихът ти е наистина интересно четиво.Поздрав!
Random works
: ??:??