РАЗЛИЧЕН
По-различен от всички искам да бъда.
Да се смея, когато ме много боли.
Когато всички са много щастливи,
от моите очи да бликат сълзи.
Искам да бъда птица, която
не желае небе, а твърда земя.
Искам да бъда искрица, която
не угасва, дори залята с вода.
Искам да имам този часовник,
който избързва с години напред.
Искам да видя слънце, което
се плаши от купища лед.
Искам да срещна хора, които
се усмихват на тъжни неща.
Хора, които да бъдат различни
и не знаят какво е лъжа.
По-различен от всички искам да бъда.
Не приятел да търся, а враг.
И когато от всичко земно опитам,
да започне животът ми пак.
© Иван Иванов All rights reserved.