Забравен лист –
Хартия овехтяла,
Нещастен миг –
Потънал във забрава,
Дете-вълшебство –
Отхвърлена надежда,
Минало проклето –
Там в дяволската мрежа.
**********
О, вяра – прокудена далече,
Там нявга – слънцето печеше,
Но няма – теб те няма вече.
**********
Блестяща и прекрасна,
Но там не всичко може –
Душата дяволска продажна,
Изникна и разцъфна –
Ликът ти нежен, чист,
Щом пак ме ти прегърна –
Аз пак се разтопих.
Луна ти на лицето –
Звездички във очи,
Там сбрано е небето –
Във твоити гърди,
Но друго ази търся –
По-инак да живея
И не от тях да прося –
А между тях да грея.
© Катерина All rights reserved.