Apr 10, 2007, 2:06 AM

разлято е 

  Poetry
654 0 11

Безлунието отхапа светлината,

като въздишка е отпаднала нощта.

Морето е спокойна равнина -

(разлято е)

гальовна ласка в лозова зеленина.

Невидимо прокрадва се тревога

в хармонията на здрачна тишина.

От Шекспирова пиеса

 дъх любовен

в съзвучие със аромата на тъга.

В червена нощ на гибелна наслада,

прахосник, вятърът  

разля кръвта

на гроздовете, още твърде млади

и разпиля невинени  зърна...

© Дакота All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??