Feb 11, 2018, 12:22 AM

Разочаран град 

  Poetry
212 0 0

Од различни страни влегувам

во својот град

носејќи креативност во главата.

Долго време ме немаше

и огледалото на ѕидот ме заборави.

Луѓето со моето име исчезнале

реката пресушила,

а децата се капат

во внатрешност на лубеница,

во мојот град населен со духови

во мојот длабоко разочаран град.

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??