Nov 18, 2022, 11:46 AM

Разпознаване 

  Poetry
166 1 0

Днес срещнах любовта…
случайно, тук във кафенето…
Седеше с гръб към външната врата,
допиваше си тихичко кафето.


С бавни стъпки там се приближих,
попитах... мястото дали е празно,
ореол от бръчици сред светнали очи
и джентълменски реверанс, доказан.


Спокоен глас, дълбок и нежен,
представи се и после продължи...
писател по професия, с небрежност
отметна палав кичур и се приближи:


„Очаквах те,
очаквах да те срещна много дълго,
но ето, че дочаках радостта...
Приятелко, кафето тук е чудно!
Поръчай, не се съмнявай във това!“


И някак плавно словото разля се
макар и непознат... разтвори ми сърцето
Душата във душата разпозна се
с отворен нов път, там във кафенето.


Като деца ръцете си преплели
се гледахме възторжено с очи.
Светът поспря, изхвърли всичките проблеми
и ни събра в един единствен стих.


В живота чудеса се случват...
Откриват те дори в кафене...
Узрееш ли за светлото чувство
с любов те даряват, незнайно къде.

© Валя Сотирова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??