Oct 25, 2017, 9:46 AM

Разсмей ме. 

  Poetry » Phylosophy
731 0 1

Разсмей ме, моля ти се!

Моля те, разсмей ме...

 

И нека като скален къс откъртен

от самота на планински връх висок

смехът да се търкаля по наклона с ек

надолу, все надолу в някой дол дълбок.

 

Сълзите са лекарство за душата

смехът е знакът на щастливия човек.

 

Елегията носи красотата

на залеза, след слънчевия пек

усмивката е утринния вятър

и прави ме от вятъра по-лек.

 

Сълзите са лекарство за душата,

но ти лекувай ме със смях, като човек.

 

И тъй усетил щастието, свободата

усещам силата в закона строг:

да ме разплаче може всеки смъртен,

даме разсмее го умее само Бог.

© Ангел Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • С мълчание да ме разплаче може всеки смъртен.
    Но с коментар да ме разсмее може само Бог у Вас!

    Разсмей ме моля ти се,
    моля те разсмей ме...
Random works
: ??:??