Jul 9, 2011, 11:25 PM

Реванш 

  Poetry » Other
555 0 6

Да играем

на чисто

и твърдо,

по мъжки!

Знаем,

че животът е проза.

Какво ще кажеш,

за адреналин - една доза?

Стиска ли ти

да видим

колко лукав

и циничен

може да е джакпотът?

Залагай!

И дано ръката добра е!

Аз отдавна пораснах.

Изхвърлих

малката глупава фея,

дето с карфица

забоде на листо от камея.

Взех, че прогледнах,

схванах играта,

в мълчанието ти

четях

правилата

Така че…

Раздавай!

Няма място за чувства.

Цакай жестоко,

с иронична усмивка.

Воювай победа,

нали за теб е логична?

Предвкусваш възторга -

стар комарджия.

Мизата скочи.

Вдигай залога!

Кръвта ти завира.

Сетивата ти стенат.

Нервите скърцат,

а уж бяха въжета.

Ммм, да! Грозна дилема…

По женски, с финес

подреждам асата.

С усмивка те цакам,

(ти написа така правилата.)

Без чувства,

но много тактична,

наливам ти уиски -

(съвсем ти пресъхна устата)

И не съм иронична!

Капо си.

Печалба на мен не ми трябва!

(имам спомени, когато потрябват)

Играх.

Знаеш -

реванш беше играта!

© Лъки All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??