Oct 14, 2015, 7:54 PM

Робиня 

  Poetry » Other
1183 0 0

Като бяла робиня е свела глава,

в свят пълен със мъка, в свят на тъга.
По пътища прашни, заляти със кал,
във дрипи раздрани с кървяща душа.
Вървяща тъй бавно,
подминава градове и села,
прескача друми и дълбоки блата.
 Подсвиркват, подвикват и разни тела.
Често те гледат да видят срама.
А тя продължава, не спира за миг.
Крие се, бяга това невинно сърце -

вини се не може да спре.
В дълбокия поглед тъне всяка една,
дума изречена от злостна уста.

 

Като бяла робиня - тичай, крещи ...
Като бяла робиня разголи ги - тези черни души ... 

© Елица Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??