Aug 5, 2022, 10:24 PM

Родословие 

  Poetry » Civilian
281 0 1

Източноправославен съм.

Българин.

Вярвам в Христа!

Обичам свойта родина!

И съм винаги

първи сред първите!

Силен съм лъв

и съм смел юначина!

 

Моят прадядо

построил е Европа!

С древна култура -

не с дървена сопа!

С конската грива

и с векове златни!

С букви и книги,

с мечти необятни!

 

Дядо ми

много войни е спечелил!

В мирното време

с пот зърното мелил,

бил земеделец,

търговец, учител,

верен на родното дело

крепител!

 

Своя баща

безрезервно обичам!

Негов завет да опазя

се вричам!

Нека синът ми,

когато смени ме,

с гордост да носи

българско име!

 

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??