Mar 7, 2007, 10:33 AM

РОСА 

  Poetry
702 0 13

 

 

Отпивал ли си бисерна роса

от шепите на влюбено момиче?

Милувка свила в тъмната коса,

за теб съм тук - притихнало лютиче.

 

Ще ти покажа как да бъдеш мъж

и как да покоряваш върховете.

И после с първия проливен дъжд

ще си отида - дъщеря на боговете.

 

И някога в тревите прежаднял

листенце детелина ще прегърнеш.

Сълза ще вкусиш, тих и побелял.

В капчица любов ще ме превърнеш.

 

Димитрия Чакова

© Димитрия Чакова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??