Ръцете на мама
са сухи и груби,
мокри,
надраскани –
от всякаква работа –
и мъжка,
и женска.
Не знаех,
че има и други ръце –
нежни, меки,
красиви...
Те пишеха с мене
по белия лист,
показваха
как да рисувам,
за елхата –
звезда да изрежа.
Ръцете ми –
и груби,
и нежни.
© Вяра Николова All rights reserved.