Feb 4, 2008, 4:19 PM

Ръце... 

  Poetry
795 0 16

              ********** 

 

 

Дъх на любов, хладни постели,

по стената пробягва лъч светлина,

колите режат нощта онемели,

окъпани в бледата, пълна луна.

А длани потни, пръсти преплели,

изстискват любов от нежно сърце,

тела горещи, в копнежа замрели

за сладката тръпка, говорят с ръце.

Когато ръцете говорят във мрака,

телата разбират този език.

Могат даже да разплачат душата

или да я сгърчат в радостен вик.

Те плъзват се нежно по крехкото тяло,

в конвулсии карат дъхът да замре.

Ръцете... самодивите в бяло,

които танцуват и пеят добре.

Но дъх на любов в хладни постели

и потно, щастливо, женско лице

кара сърца от любов онемели

да разказват за себе си... само с ръце...

 

 

               **********

© Валентин Желязков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??