Sep 2, 2015, 9:44 PM

Ръждясали релси 

  Poetry » Other
344 0 2

Ръждясали релси

 

Експеримент, успял наполовина,

съмнителен по цел и резултат –

така животът май ще си премине,

със щастието вечен непознат.

 

Ръждясалите релси не дочакват

да трополи по тях експресен влак.

Не водят те към търсената чакра,

а само към задънен стар сокак.

 

Във глуха линия не казват: ”Браво!” –

сърцето пак да се изпълни с плам.

И утрешните хора ще забравят

железен път че имало е там.

 

Ще виждаш все съседа как успява,

пробиващ път към нови зарева,

как релсите, облечени в кафяво,

се губят в избуялата трева.

 

Корозията, туй дали е мъдрост?

Прозрение – изгнилият траверс?

Детето знай ли твоя труд усърден –

да бъде утре по-добре от днес?

 

И утешение едно остава –

от себе си че много си раздал.

... А релсите ръждиви претопяват,

за да излеят новия метал...

 

© Владимир Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • БРAВО!" Нaли пaдaт жълтите листa, дърветaтa дa могaт дa живеят,,," Прониквaш дълбоко в истинските чувсгвa!
  • Корозията е мъдрост Готино! Раздавай се, раздавай... Неизбежен кръговрат...
Random works
: ??:??