Добро утро! Как си тази сутрин, мила?
Сети ли се ти за мен, когато се събуди?
Оставих пак до теб любов, дали си я изпила?
Не покривай с дрехи любовта на двама луди!
Добър ден! Как си днес, Любов прекрасна?
Скита ли до теб мисълта ми безпризорно?
За теб оставих пак целувка страстна
и едно сърце горещо и просторно!
Здравей, отново, мила, и прегръдка нежна
тази сутрин за теб постлах в леглото!
А ти дали наоколо за мен се пооглеждаш?
Нали разбра, че в мен завърна се доброто?
Добър вечер! Как си, моя мъничка фея?
Нахлух ли в твоите мисли за вечеря?
Мъничко любов от твоята ще си налея,
не исках цялата да я изпия вчера.
Лека нощ! Ще ме приютиш ли за нощта?
Няма да ти преча, тихичко ще те приспя.
На излизане дали да загася свещта?
Или да остана с нея още да горя?
Но остана ли, знаеш, че ще бъде до зори!
До всяка следваща зора и тъмен здрач.
Свещта със мен ще продължава да гори,
на любовта ще бъде тя завинаги пазач.
© Велин All rights reserved.