Има… хиляди морета
и океани по света,
но в България - небето
е изпъстрено с дъга!
Затова… аз ще замина
пак на нашето море.
До Созопол - на Градина
си почивам най-добре.
В наш’та стара каравана
до морето аз ще спя.
С тате, с бате и със мама
ше мечтая през нощта!
Ще ловувам дребни раци,
толстолоби и шаран!
И през ден ще пържа цаци,
черни миди и калкан.
Там, с кола на първи юли
ще пристигне от Берлин
наша близка - Леля Джули
с братовчеда, неин син.
С тях ще бъдем две недели,
във палатка те ще спят.
Край вълните синьо-бели
голи с нас ще се печат.
С мене родният германец
ще лети със парашут!
Ще строи от пясък замъци
и ще скача на батут!
Ще го возя даже с джета
до Ахтопол и Бургас.
С малко корабче - комета
ще отидем и до Влас.
Всеки ден ще си играя
с братовчеда - от Берлин,
а когато дойде краят,
вкъщи той да си върви,
на момента ще помръкне.
Силно ще се разреве!
Шепа… миди ще отмъкне
с рев от нашето море!
Леля… също ще пророни
за Созопол две сълзи.
За среднощните купони
и за слънчевите дни.
Ще ми каже да наблягам
на уроците докрай.
И в чужбина, да не бягам,
никога… от този Рай!
Юри
Йовев
Май
2023 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.