Apr 18, 2015, 11:30 PM  

С теменужен цвят 

  Poetry
296 0 0

Закапа дъжд - и ето,

минават две кучета, самотни,

мокри.

Едното черно, а другото - бяло.

Небето е сиво, а сякаш

грее,

дъжд се сипе, чужда песен пее

А на балкона, скъп, познат

цъфтят новозасадени петунии

с мирис на нощен свят,

теменужено сини на цвят.

 

Сега обаче дъжда

се сипе и тропа по перваза

и петуниите поглъщат

небесна вода.

В тоз свят от сиво - само те цъфтят - 

мънички, нежни,

красиви -

майчини цветя с теменужен цвят.

© Асен Андонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??