Jun 20, 2008, 12:17 PM

С усмивка 

  Poetry
741 0 13
Родила съм се без да го желая -
едва ли съм съзнавала това,
ала родена, винаги мечтая
докрай да опозная таз земя.

Да видя планини и океани,
реки дълбоки, китни долини
и в паметта ми вечно да остане
скъп спомен за отминалите дни.

Да разгадавам всяка стара мисъл,
да зная буйна радост и беди,
във всяка дума нов да виждам смисъл
и нещо, непознавано преди.

Орисана с живота да се боря,
ще опозная всичко в този свят.
Бих искала и с гений луд да споря,
и всеки странник мой да бъде брат.

Да мога само радост да раздавам
по пътя, в който ден след ден вървя,
ръка на всеки паднал да подавам,
да стоплям всяка ледена душа.

И някога, когато бъда стара,
безпомощна и грохнала жена,
за миналото време да не жаля,
с усмивка да си ида от света.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??