Jul 13, 2006, 4:28 PM

Самодива 

  Poetry
820 1 11

Ще ти липсвам. Щом сутрин отвориш очи,

ще ме виждаш, обвита в море от въздишки

и ще чувстваш как с длан ме докосваш почти -

чисто гола, покрита с невидими нишки.

Ще ме търсиш, когато настъпи нощта

и луната огрее голяма и цяла.

Мен ще искаш, когато угасне свещта,

а в тъмата простре се пътеката бяла.

Ще ти липсвам - във болка, във радост и страх,

във вълни от емоции, бунт на хормони.

Ще ме викаш, отчаян и жаден за грях

и лика ми сред сенките глухи ще гониш.

Но не ще ме откриеш там. Аз съм мираж

и играя вън с вятъра, плувам с мечтите.

Аз съм чуден, но вече отминал пейзаж,

самодива, с магия орисала дните.

© Лилия Кашукеева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??