Jun 14, 2012, 7:59 AM

Самопознаване 

  Poetry » Phylosophy
529 0 3


Не говори.
И не хващай ръката ми.
Изглеждам безкрайно разсеян,
а всъщност
търся смисъла на живота.

Концентрирал съм свойто внимание
в лазерен лъч,
и с него разрязвам обшивката
на своето "Аз"...

- Е, какво се оказа?

- Един атом,
възбуден, доколкото
е откъсната част от сърцето му.

Ще трепти и тревожи околните,
щом не взема нищо за себе си.

Възстанови ли липсата -
ще застине.

____

* "Възбуден атом" - атом, от електронната обвивка на който е отнет един електрон.

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??