Apr 26, 2008, 11:07 AM

Саморазпятие 

  Poetry
530 0 8
Тишината вече ме измаря.
Спомен от усмивка ме души.
Опитвам се наум да разговарям.
Монологът в ехо не кънти...

Празното пространство е окови.
Чувствам и небето за стена.
Хиляди въпроси в мене ровят
като червей рохката земя...

И кънти главата като рупор,
ураганно в ехо се върти.
Отговори търся, ала сухи
вехнат те... Дали ще завали?

Впиват се пироните в ръцете,
времето палач и то мълчи,
а венецът трънен е в сърцето.
То от болка спира да тупти.

Нека си проплача битието,
скърца във зъбите ми грехът.
Като сняг белее ми лицето,
а трябваше да бъде светлина...



© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??