May 2, 2013, 7:47 PM

Самота 

  Poetry
500 0 0

За любов е лесно да се пише!

В сърцето ти се раждат нови светове.

С крила политва бяло кокиче,

понесено от буйни ветрове.

 

А как да я опишеш самотата...

когато те е задушила с хищни пръсти,

затрупала със буци пръст звездата

и те е простряла като грешник на кръста.

 

Огън да я гори самотата!

Като вълк вие по месечина.

Няма кой да отвори вратата,

до дъно горчилка черна изпита.

 

Триста дяволи в тъмното тропат

и страха те гърчи без жал.

Душата ти дявол ако докопа -

по-добре изобщо да не си живял...

 

© Румяна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??