Jul 15, 2008, 2:28 PM

Сбогувахме се с теб, Маестро! 

  Poetry » Civilian
662 0 29

                                                              В памет на Вили Казасян

 

Сбогувахме се с теб, Маестро!
Отиде си! Остави пустота!
Откъсна част от нас самите -
от тяло и очи, от нашата душа.


Светът сега е сякаш че пустиня.
Но ти блестиш в едно с звездите,
а твоят чар ги кара да трептят -
с усмивката огряваш висините...


Заставал бе дори и над нещата,
говорил бе с най-точните слова.
Маестро, МНОГО са успелите, които
след урока ти са покорили цял света!


Но шоуто все тъй ще продължава,
макар че палката осиротя без теб.
Усмивката ти само ще ни топли
и спомените, запечатани в портрет.


Ти бе талант, ти бе и благородник.
Сега изпразнени от липсата сме ние.
Но като теб живота ще обичаме,
тъй както той обичаше те, Вили!

© Петя Кръстева All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??