Сбогуване с Любовта
Отмини ме, Любов!
И не спирай до мен.
Няма място за теб в моя делник.
Забрави ме, Любов!
Аз отдавна разбрах -
Самотата е мой Събеседник!
Моят делник е сив,
мрачен, тъжен, суров
и продавам мечти за грошове.
Отиди си, Любов,
не тъгувай за мен -
ти поне не живей във окови!
Беше време, Любов,
влизах в битки за теб -
люти, страшни, но бях Победител!
Странно време - на огън и страст
търсех тебе, Любов, и Спасител.
Всичко свърши, Любов,
аз загубих, прости...
Отиди си и ти - пожали ме!
Отмини ме, Любов,
не разпалвай пожар!
Аз забравям и ти забрави ме!
© Шехерезада All rights reserved.