Jan 3, 2018, 2:51 PM

Се плашам 

  Poetry » Love
203 0 2

Се плашам дека секој нареден ден

Ќе биде здодевен како недела

Ќе донесе емотивен студ

Или земјотрес од спомени

Ќе паднат маските

Ќе се разобличат лицата

Се плашам дека секој нареден ден

Некој поволен ветар ќе ме однесе

На своите силни раце.

 

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??