Sep 7, 2023, 8:09 PM

Себепознание 

  Poetry
107 0 0

 

Коя съм аз?! 

 

Ведра, искрена и пряма,
с голямо и обичащо сърце.
Независима и твърдоглава, 
душата ми - перце. 

 

Творя успешно,
и други вдъхновявам,
бързам бавно -
не се състезавам! 

 

Славата ме дразни,
фукла и ласкател - чужди.
Лицемерията мазни -
излишни и ненужни! 

 

Споделям мисли,
но често с хората греша,
в постъпки користни
злоупотребяват с мойта доброта. 

 

Като правило - подлъгвам се от първата преценка,
невежа,
не улавям подлостта, 
резултат - използвана платненка,
съкрушена в миг, вътрешно крещя. 

 

Не се заяждам,
с мен го правят.
Вдигам тон,
но от мълчанието ми трябва да се плашат. 

 

Сама съм в болката и страдам,
от тънката обида падам.
И пак изправям се,
добила зрялост,
погледът - напред и карам. 

 

Смела съм в мечти,
добре обмислила стратегии,
набирам своята инертност,
политам безкомпромисно. 

 

Познавам себе си и други са ме опознали, 
ще запозная трети,
а в някои съм се припознала...

© Красимира Генева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??