Коя съм аз?!
Ведра, искрена и пряма,
с голямо и обичащо сърце.
Независима и твърдоглава,
душата ми - перце.
Творя успешно,
и други вдъхновявам,
бързам бавно -
не се състезавам!
Славата ме дразни,
фукла и ласкател - чужди.
Лицемерията мазни -
излишни и ненужни!
Споделям мисли,
но често с хората греша,
в постъпки користни
злоупотребяват с мойта доброта.
Като правило - подлъгвам се от първата преценка,
невежа,
не улавям подлостта,
резултат - използвана платненка,
съкрушена в миг, вътрешно крещя.
Не се заяждам,
с мен го правят.
Вдигам тон,
но от мълчанието ми трябва да се плашат.
Сама съм в болката и страдам,
от тънката обида падам.
И пак изправям се,
добила зрялост,
погледът - напред и карам.
Смела съм в мечти,
добре обмислила стратегии,
набирам своята инертност,
политам безкомпромисно.
Познавам себе си и други са ме опознали,
ще запозная трети,
а в някои съм се припознала...
© Красимира Генева Всички права запазени