Aug 1, 2016, 7:01 PM

Селянин и магистрала 

  Poetry » Humour
375 0 1

Тук, да мине магистрала,
Бойко даде куп пари 
и фучи като мистрала
автозмеят от зори.

 

Селянин пари ли види
внуците дарява пръв
и за харч ще си предвиди
за грозданка, вино-кръв.

 

Само чака мрак да падне
над селцето китно Дрен
и поема по бригадно
на кръчмарски полуден.

 

Там, да чуят новините,
вицовете на деня,
с юзчета да окопитят 
зажаднялите гърла.

 

В късна доба се завръща
Вуте в приказка една
пълзешком към свойта къща
върху лакти, колена.

 

Пена будна го посреща
в месечинна полунощ,
гълта супата гореща
с ядни думи – навик лош.

 

Вместо с дрянова тояга
за крачола изподран,
тя с илачи го налага
върху твърдия диван.

 

И пустосва и проклиня
Бойко, стигнал надалеч,
дал през землището линя
магистрална, с горска сеч.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздравления от мен, много ми хареса и леко старинния изказ, и хумористичната нотка "за строителя" на съвременна България!
Random works
: ??:??