Mar 14, 2019, 10:56 PM

Серенада 

  Poetry » Love
1028 5 4

 

 

 

Поръчах ти серенада тази вечер.

Ще я изпълни вятърът…

Подпрян на самотата ми –

ще вдигне тромпета,

за да литнат посланията…

Щом го чуеш –

не затваряй прозореца!

Вслушай се и помечтай!

Мелодията ще ти навее образи…

Отдай им се!...

Живи са все още…

И любов, и страст…

Със сребърни тонове ще ти разкажа,

макар да не съм Армстронг,

как премина деня ми,

как на паважа…

Се докоснах до теб…

Беше прекрасно…

Очи затвори и се вслушай!

Усети ли мъката?!

Извисява я трета октава

в най-чистата си празнота…

Хвърли му дума вместо монета…

Вълшебник е вятърът…

А и – нали трябва да бъде възнаграден.

Ще ми я донесе…

Повярвай му!

А за себе си – зная –

ще я повтарям

до утрото

и занапред…

 

Не заспивай!...

Още е рано.

Идва вятърът…

По него изпратих

едно капричио

за тромпет…

© Красимир Чернев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??