Apr 30, 2008, 10:21 PM

Сетен дар 

  Poetry
604 0 8
Исках да ти подаря куплет,
който да обикнеш, щом погледнеш.
Да пламва той със прелестен сюжет,
в глътката ти въздух да приседне.
Исках да използвам думи стилни,
прилагателни да заблестят навред.
И всичко да е толкоз силно,
че да ме помислиш за поет.
Исках. Но не стана чудо.
До днес не съм написал този стих.
Цели нощи аз прекарах буден,
но думите, прости, не ги открих.
И всеки път, щом чуя нещо мило -
записвам го в бележника си стар.
Обещавам ти - куплетът щом открия -
той ще стане моят сетен дар.

© Валери Шуманов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??