Jan 10, 2021, 11:33 AM

Сезони 

  Poetry » For kids
589 1 0

 

СЕЗОНИ

(за деца)

 

ЕСЕН

Листата пожълтяват

и падат мълчаливо,

облаците потъмняват

във небето сиво.

 

Септември-Октомври-Ноември са

месеци на Есента

 

ЗИМА

Снегът навън вали,

и цялата земя покри.

Всички дни са къси,

а леда блести.

 

Декември-Януари-Февруари са

месеци през Зимата.

 

ПРОЛЕТ

Дните стават дълги,

снегът се разтопи.

Полята са зелени,

птички пеят от зори.

 

Март-Април-Май, това са

месеци на Пролетта.

 

ЛЯТО

Слънцето изгаря

сноповете позлатени.

Отпиваме прохлада

със вода студена.

 

Юни-Юли-Август са когато

трябват месеци за Лято.

 

д-р изк. Иван Лапатов

© Ivan Lapatov All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??