Oct 13, 2014, 10:41 AM

Сезоните на любовта 

  Poetry
459 0 5

Листата запикираха към ниско
подгонени от есенния вятър
и ти до мен пристъпяш все по-близко
до рамото, в поднебния ни шатър.

 

Декорите намятат одеяла
върху ни, изтъкани от снежинки.
Затрупаха пръста, полето цяло,
и къщичките с покриви-калинки.

 

На стаичката в топлата ú пазва
камината ни спомените светли
пред пламъка надълго ни разказва
нахвърляни в тетрадките куплети.

 

А воят вън природата приспива
и цветната си пролет тя сънува...
Тъй нашата любов остава жива

и чиста, през сезоните, изплува.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??