Sep 6, 2011, 4:16 PM

Сезоните на любовта 

  Poetry » Love
1132 0 26

Има много бездомни любови -

невъзможни за миг и нечути,

и от поглед родени – свръхнови,

в необята от чувствени скути...

 

Недокоснати с порива устни

и тела от копнеж полудели,

уловени в сърца земетръси

и затоплени с мисли постели...

 

Има длани, несплетени още,

и очи със сълзи – диаманти,

украсили безсънните нощи

на души във копринени мантии...

 

Неизпитани страсти и тръпки,

и желания – в мигове галещи,

неразцъфнали розови пъпки

от лъчите на нежност изгаряща...

 

и красивото сбъдване вдига

на крилете си дъх - като вятър,

и в прегръдка - мечтата застига:

пролет, зима и есен, и лято...

 

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??