May 5, 2015, 7:42 PM

Шах и мат 

  Poetry » Phylosophy
352 0 3

Шах и мат

 

Черно-бяла е дъската,

има само две страни!
От едната е живота,
а от другата си ти!

 

Тръгваш с ходове погрешни.
Рано падаш в капан!
След атаките отсрещни
пак оставаш изигран!

Бива си го опонента!
Ходовете знае той.
Действа бързо, на момента
с тактиките си безброй!

 

Да спечелиш срещу него,
казват, че било мечта!
Но цениш ли своето его,
впускаш се в таз борба!

 

Тъкмо мислиш че успяваш,
но било е само прах!
Опонента се изсмява
и поставя те в шах!

 

Фигурите намаляват.
Пак си в черния квадрат.
Но мечтите си остават
да извикаш  "ШАХ И МАТ!"

 

Черно-бяла е дъската.
Има само две страни.
От едната е живота,
а от другата си ти!

© Дориан Кира All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??