Jun 9, 2009, 5:03 PM

Шега 

  Poetry
462 0 1

Шега случайна на живота

и аз съм като всички вас,

и също гледам с неохота

как бързо дните си летят.

 

Накрая паля калeндара

и тъжно гледам как гори.

Димът на спомена повтаря

щастливите и мрачни дни.

 

Изгарят там любов, надежди,

димът лети към вечността.

И нямам сили да погледна

мъртвилото на пепелта.

 

Когато вятърът превърне

шегата в бледа лунна прах,

ще ви открия и прегърна

със песента, която пях.

© Иван Миланов Шопов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Дори и да изгориш Този,
    ще дойде ред на Онзи календар,
    който предстои на изброи
    заложените в нас поредни дни!

    Иначе... имаш още мнооого песни да ни пееш!
    Харесах!
Random works
: ??:??