Jul 12, 2012, 9:39 AM

Щастие 

  Poetry
822 0 13

                    ЩАСТИЕ

                                            „Понякога съм толкова добра!...“

                                                                        П. Дубарова

                                             

Понякога съм малка и щастлива...

До бяло ослепявам

в подмиглената си заря.

На всичките си страхове прощавам,

тъгата по потоците разливам,

а в стомната остава чиста

и жива глътката. Благодаря!

 

Понякога съм цяла и щастлива...

До коренчето на дъгата.

И както казват - „до небето“.

Във аурата дишам на цветята,

а думите разцъфват мили,

докосват с нежния си дъх.

На топло сгушват се в сърцето.

                             

Понякога съм толкова щастлива...

Под звездния покров

със клечката кибритена горя...

В окото хладно на стъклото

блестят илюзии красиви.

... На пръсти се повдигам. С пръстче

в небето пиша Ти: „Благодаря!“

 

© Алина Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??