Mar 7, 2012, 9:13 PM

Ще продължа 

  Poetry » Other
589 1 2

"Цялостен човек не е онзи, който никога не е бил нараняван, а онзи, който се е излекувал, след като е бил наранен!"

ЩЕ ПРОДЪЛЖА

Ще продължа да пея песента си,
дори когато гарваните черни
със свраките от злоба ми пригласят...
И враговете могат да са верни!

Ще продължа в пустиня да цъфтя
сред бурени отровни, хищни тръни,
раздаваща до края светлина
на тези, дето искат да са тъмни.

Ще продължа мечтите да рисувам,
пак влюбена в своята самота,
дори когато вълците дочувам
да вият срещу пълната Луна...

Ще ме достигат хиляди стрели,
с отровни хорски хули напоени...
Ще моля Бог със слънчеви лъчи
сърцата им да стопли замразени.

Ще падам... И ще ставам аз отново!
А тези, дето спъват ми нозете -
на тях ще им даря своето слово,
злостта на прах да стрият стиховèте!

Ще продължа живота си напред!
На себе си не ще изневеря!
Сега на теб, приятелю, е ред.
Ела със мен! Подавам ти ръка!

Павлина Соколова

 


© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??