Все търся себе си! Не знам ще се открия ли?
В детето, което немирно на двора играе.
В момичето с поруменели от слънце страни
или в жената, която отново мечтае.
Ще се открия ли? В ято чайки над любимия град.
В луната изписала сърп на небето.
В динамиката на този разбързал се свят
или в новата тръпка завладяла сърцето.
Ще се открия ли? В спомен споходил среднощния сън
или в сладкия смях на момичешка група,
които пак не са чули училищния звън.
Може би съм актриса от пътуваща трупа.
Ще се открия ли?Май вече научих къде и кога.
Ще се намеря в гласа на поредния пламенен зов
за една по-щастлива и достойна земя,
където всичко започва и завършва с любов.
© Ивелина Георгиева All rights reserved.