Sep 13, 2014, 8:32 PM

Ще те чакам 

  Poetry » White poetry
827 0 0

Ще те чакам.
Да ме заобичаш пак, ще чакам.
До края на вечерта,
до края на света ще чакам.

Ще те чакам сам на плажа
теб и бялата ти рокля.
Ще те чакам да те целуна непохватно,
да те прегърна плахо, неуверен.

Ще те чакам докато пресъхнат океаните,
докато се раззеленят пустините.
Докато не проговорят животните,
докато съвсем не оглупея.

Ще те чакам доде мастилото ми свърши,
докато музата ми не умре от старост.
Ще те чакам докато не загинат поетите,
докато се не разхвърчат книгите.

Ще те чакам точно тук - в тази стая.
Докато не свърши музиката,
докато не пресъхне водката,
ще чакам търпеливо.

Както слънчогледа чака слънцето,
тъй и аз теб ще чакам,
както мечето спи и чака лятото,
по същият маниер ще чакам теб.

Докато не изгасне слънцето,
докато спре да идва лятото,
докато и капка сила не остане в мен,
ще те чакам тук, до края на света.

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??