Aug 26, 2008, 7:51 AM

Ще запея за теб 

  Poetry » Love
712 0 8

 

Как да повярваш в Чудото?

Толкова е студено.

На живота ветрилото

мъртви змейове рони.

Само сънища-свещици

ти напомнят за мене

и се кланят дърветата

с пожълтели корони.

Или дъжд или черни пера

към земята изстинала...

От ленивия август

бавно спуска се маската.

Не искам забравяне!

Не ща да е минало

как тънките пръсти

редят в мелодия ласките!

Полуотворени устни...Завръщане.

Ти трепериш.

От моите думи.

От своите чувства.

От мислите дивни.

По котешки мъркаш

в девети живот

през септември,

а аз ще запея за теб

нежно, приспивно...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??