Mar 23, 2013, 11:40 AM

Що значи...? (3-та, последна за Щастие) 

  Poetry » Love
502 0 0

Що значи да мечтаеш,
що значи Любовта ти да отрича общите мечти,
що значи, когато искаш някъде да се скатаеш,
за да не бъдеш пречка вече Ти.

Що значи да разбираш някой,
що значи - ти да си разбран,
що значи да целуваш нежно
да приемаш винаги подадената длан.

Що значи да загубиш близки,
що значи - те звезди да са,
що значи, че помагат ти във всичко,
когато ТЯ не е до Теб сега.

Що значи "Избор друг направих",
що значи "Надежда друга имам аз сега",
що значи "Късно е за нас" - така ли,
значи да ти помогна на мига.

Що значи обещанията ти да си изпълниш,
що значи дом с Любов да изградиш,
що значи с жест отсечен Любовта да те изхвърли,
не на боклука, а в пространството - уви.

Що значи с мисълта си да се бориш,
що значи да си справедлив,
що значи НЕЯ ти да защитаваш без умора,
а да срещаш укор - не лиричен стих.

Що значи да си провокиран,
що значи "По-добре да бе умрял",
що значи "Спри да пишеш вече",
виж отново пак си изгорял.

Що значи усет ти да имаш,
що значи да не лъже той,
що значат истински дванадесет години,
отнесе ги, Любима, ти, като порой.

Що значи с тръпка да очакваш,
що значи да не искаш да изпращаш,
що значи да се радваш, но с тъга,
това ли е желаната Съдба.

Що значи да не те е страх от нищо,
що значи Тя да бъде Мисълта,
що значи да не ти е безразлично
и да Обичаш с Тяло и Душа.

Що значи да се смееш от сърце,
що значи плач на мъничко дете,
що значат две сълзички само
и двете думи - Тате, Мамо!

 

D.E.H.

© Олег Деков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??