Mar 22, 2007, 10:24 AM

ЩУРЧЕ В ХОТЕЛСКАТА СТАЯ 

  Poetry
700 0 6

ЩУРЧЕ В ХОТЕЛСКАТА СТАЯ

  

Може би за нас припява

тази нощ едно щурче.
То надвиква всяка врява
с тъничкото си гласче.

Тръгна си – то спря веднага…
Може би се крие – знак,
че очаква с трепет прага
да прекрачиш нежно пак.

Знае то, че ти си близо –
някъде във този град…
И без тебе не излиза
вън певецът всепризнат.

Тихи стъпки в коридора,
говор, смях – приятен стрес!…
Но потъва асансьорът
в тишината без адрес…

…Стряскам се. И пак те няма.
Може би е самосъд?…
Може би самоизмама
шета в Нищото Отвъд?…

Щурчо щурав, престраши се
и с цигулката излез!
Двама с тебе сме орисани
да си пеем без адрес!… 

Ванилин Гавраилов

© Ванилин Гавраилов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??