Mar 24, 2005, 7:29 PM

Щурците не свирят 

  Poetry
1057 0 7

Сиви щурци,бетонни

Не чух щурците да свирят.
Нощта бе пълна с луни.
Желания, любов, заклинания...
Не чух щурците да свирят!
Сив бетон.Очи сиви.
Гонят се градските глутници.
Някои му казват лудница,
аз го наричам убиец.
Кървави мисли,
объркани сънища.
Сиви образи - физиономии.
Събрали са се там, пият.
Граските вълчи деца.
Лято.Слънцето в дим.
Бяла.Нощта дебне.
Гонят се сивите глутници.
Не чувам щурците да свирят.

© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??