Синьо – водите на море,
забравило да се бунтува.
Синьо – мастилено небе,
небе в което жадно плувам.
Синьо – свеж теменужен цвят,
покрит с роса, априлско – нежна.
Синьо – под лунен листопад
овошка цветна се оглежда.
Синьо – очите на дете,
изпълнени със мека сладост.
Синьо – неоново плете
градът среднощна необятност!
© Данаил Таков All rights reserved.