Jun 19, 2006, 6:19 PM

Сирените на духа пият 

  Poetry
514 0 4
Сирените на духа пият,
Днес не вият...
Наливат се във кръчмата зад ъгъла.
Сирените на духа,
Тези хора искат да заприличат
на всички останали пияници.
Те искат да са мразени,
искат да са влечугите на деня...
- Защото - казват те,
- Няма смисъл,приятелче.
Защото така е по – добре,
И защото е по-лесно,
но това обвинение е изтъркано,
Затова просто се обърни и си гледай питието!
- Но нали сте сирени!Нали виехте,
нали събуждахте,
и онези
говорящи,
мразещи,
приличащите на слузести охлюви,
но с хищни очи на гепарди,
нали тези мръсници,
нали те се страхуваха от всички вас?!
Нали сте призвани да издигате знамена,
Нали точно вие сте “бързата помощ”,
БЪРЗАТА ПОМОЩ
за хилядите неверници,
поставени във клетки,
бавно умиращи,
не дочакващи линейките на деня?!
Нали вие,
Нали всички вие...
Сирените на духа пият,
Говорят като обикновени пияници,
Смеят се като онези,
които приличат на слузести охлюви,
влечугите на деня,
които не предупреждават при бомбандировки,
тези типове тук
приличат на всички останали,-
малко влечуги,
малко пияни,
малко охлюви,
много забравили...
Вглеждам се в затъпелите им лица,
Слушам тъпите им разговори,
И искам да ги погледна
право в пияните,
мътни очи,
И с все сила да изкрещя:
Вие сте поредните лъжливи мръсници,
а аз търся сирените на духа!!!

© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??