Aug 21, 2006, 12:10 PM

Сиво 

  Poetry
601 0 0
В стаята самотна обвита от мрак
чакам теб любими да се завърнеш
Облегнала глава на прашния матрак
броя със сметало дните посивели
мрачна и бледа стаята кънти
от звуци далечни.
Избледняла и жалка леко залязва стаята,
която крие мечти за влюбени сълзи
Тишината спуска своя сив воал
Мракът разлива черното си вино
Самотата, приятел мой е стар,
горчив спомен, където си видение в сиво.
Чуваш ли как ектят стените: “Горчиво! Горчиво!”.
Чакам аз теб бледа и уморена
отпуснала немощно побелели коси,
сълза се скита тиха и плаха
по останалите от болката по лицето следи
Помръдва леко набръчканото чело,
Поглеждат уморено насълзените стари очи,
А устните тежко отронват въздишка,
затварям клепачи и душата лети…
този полет така нежен и пропит от тъга за една надежда,
смъртта и любовта.

© Димана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??