Мартеничке, мартеничке! -
Баба Марта те изплете!
Мартеничке, мартеничке! -
Белоалено ми цвете!
Мартеничке, мартеничке! -
Баба Марта те донесе!
Мартеничке, мартеничке! -
Белоален празник днес е!
Мартеничке, мартеничке!-
Белоалена, засмяна!
Мартеничке, мартеничке! -
Баба Мартена отмяна!
Мартеничке, мартеничке! -
Ти разтапяш зимни брони!
Здраве носиш и от радост
Баба Марта с`ълзи рони!
Мартеничке, мартеничке! -
Смях и песни за децата!
Мартеничке, мартеничке!
В нас отприщвай добротата!
Мартеничке, мартеничке! -
В белоалена коприна!
...............................................
И сияе мартенѝчнно
ТАТКОВИНАТА-СВЕТИНЯ!
© Стоян Минев All rights reserved.