18.02.2018 г., 19:35 ч.

Сияе 

  Поезия » За деца
862 0 1

Мартеничке, мартеничке! -

Баба Марта те изплете!

Мартеничке, мартеничке! -

Белоалено ми цвете!

 

Мартеничке, мартеничке! -

Баба Марта те донесе!

Мартеничке, мартеничке! -

Белоален празник днес е!

 

Мартеничке, мартеничке!-

Белоалена, засмяна!

Мартеничке, мартеничке! -

Баба Мартена отмяна!

 

Мартеничке, мартеничке! -

Ти разтапяш зимни брони!

Здраве носиш и от радост

Баба Марта с`ълзи рони!

 

Мартеничке, мартеничке! -

Смях и песни за децата!

Мартеничке, мартеничке!

В нас отприщвай добротата!

 

Мартеничке, мартеничке! -

В белоалена коприна!

 

...............................................

 

И сияе мартенѝчнно

ТАТКОВИНАТА-СВЕТИНЯ!

 

© Стоян Минев Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Баба Марта »

8 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??