Mar 12, 2021, 7:38 AM

Скитница 

  Poetry
853 2 3

Скитница

 

Душата ми е нежна и ранима,       

заключила е моите мечти,                 

изпълва със любов необяснима    

и нощите, и всичките ми дни.       

 

И залези, и изгреви се сменят,

даряват цветове и красота,

говорят ѝ с любов звездите в мрака

и слънцето е в нея през деня.

 

Понякога и бури се вселяват,

те търсят дълго своя пристан тих.

Следи от тях в сърцето ми остават,

тогава пиша бързо стих след стих.

 

Душата ми е скитница, която

докосва красотата и гори,

и всяка вечер, всяко светло утро

за всичко в този свят благодари!

               Мария Мустакерска

© Maria Mustakerska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Скитницa, сърдечно благодаря!
  • Беше ми интересно да прочета! Много ми хареса...
    Душата, само тя си знае...
    Поздравявам те!
Random works
: ??:??