Aug 11, 2015, 8:54 PM

Скрий ме 

  Poetry » Love
444 0 3

Скрий ме от думите. Те ме раняват 

с техните черни, строги  бодли.

Скрий ме, но после не настоявай

да ти разказвам колко боли.

 

Аз ще ти купя цяла планета -

с малка лисица, с малка овца.

Ще ти отгледам розово цвете.

Те ще са нашите крехки деца.

 

Няма да питам с кой ще си вечер.

Няма да искам нежност от теб.

Ти ще си – зная – чужд и далечен.

Аз ще съм извор в твоята  степ.

 

Само ме скрий - кротка, незрима,

бяла надежда в черния ден.

Нощем  в съня ти, знай, ще ме има…

ти  се оглеждай често за  мен.

 

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Вълнуваш! Прекрасен стих!
  • „Ти ще си – зная – чужд и далечен./Аз ще съм извор в твоята степ“ Това много ми хареса!
  • Прекрасно! Дано да няма боабаб на тази планета! Харесаха ми всички твои сравнения и идеи тук! Поздрави!
Random works
: ??:??